Gå til sidens indhold

Ledige i offentlige løntilskudsjob finder efterfølgende hurtigt job

En ny effektanalyse viser, at dagpenge- og kontanthjælpsmodtagere hurtigere kommer i beskæftigelse, hvis de har deltaget i offentlige løntilskud, og det giver kommunerne nye perspektiver i beskæftigelsesindsatsen, udtaler beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard.

Beskæftigelsesreformen tilbage i 2014 målrettede offentlige løntilskudsjob, så de i højere grad følger reglerne for private løntilskudsjob. For at måle effekten efter Beskæftigelsesreformen har beskæftigelsesministeriet fået gennemført en analyse af de offentlige løntilskud, som viser positive resultater, skriver Beskæftigelsesministeriet i en pressemeddelelse.

Resultatet af analysen viser bl.a., at dagpengemodtagere, som deltager i offentlige løntilskud, hurtigere finder arbejde, og også et mere stabilt arbejde, end dem, der ikke deltager i offentlige løntilskud. Effekten af deltagelse i offentlige løntilskud er mest tydelig hos personer med længerevarende uddannelser. For kontanthjælpsmodtagere er der også en positiv effekt ved at deltage i offentlige løntilskud, men her ses ikke efterfølgende en mere stabil beskæftigelse.

Beskæftigelses- og ligestillingsminister Peter Hummelgaard siger om analysen:

- Jeg synes, at det er en interessant analyse, som giver os ny viden på området. Det er rigtig glædeligt, at de offentlige løntilskudsjob også gør en positiv forskel for dagpengemodtagere og kontanthjælpsmodtagere.
- Resultaterne i analysen giver kommunerne nye perspektiver i den lokale prioritering af beskæftigelsesindsatsen, og det er kun godt, at man med den nye viden får flere redskaber i værktøjskassen at tage fat i.

Mit DSL