Gå til sidens indhold

God ledelse spiller en stor rolle i danskernes arbejdsliv

Hvad er vigtigt for danskerne, når det handler om god ledelse, og hvilke lederegenskaber giver dem mest lyst til at arbejde for deres chef? Læs med her og få svaret!

Ballisagers kandidatanalyse for 2021 har sat spot på, hvad god ledelse er, og hvad danskerne vægter hos deres chef, og i undersøgelsen er respondenterne blevet bedt om at angive tre vigtige årsager til, hvad de finder er vigtige hos en chef.

De tre vigtigste kvaliteter hos den ”følgeværdige” leder er et positivt væsen, et godt overblik og at chefen søger dialog og er nysgerrig. Jo ældre medarbejderne bliver, jo højere vægter de chefens personlige egenskaber såsom god humor og et positivt væsen. Yngre medarbejdere vægter derimod, at lederen udvikler dem, er intelligent og en dygtig kommunikator.

Har du skiftet job og årsagen var, at din chef var en dårlig leder, er de tre vigtigste årsager: At chefen gjorde forskel på sin medarbejdere og havde favoritter (35 pct.), mens 33 pct. nævner, at chefens tale og handlinger ikke hang sammen, og at chefen ikke havde selvindsigt. Ser man mere kønsspecifikt på årsagerne, er mænd mere afvisende over for chefer, hvor tale og handlinger ikke stemmer overens, og chefen ikke har forståelse for udfordringer, mens kvinder reagerer mere på, at chefen har favoritter eller mangler selvindsigt. Yngre medarbejdere (18-34årige) reagerer mere på, hvis chefen har favoritter, og hvis de føler, at chefen ikke tager deres synspunkter seriøst.

Hvis man spørger lederne, hvordan de gerne vil udvikle deres lederegenskaber, vil 49 pct. af de adspurgte helst have sparring med lederkollega, og 47 pct. vil gerne have sparring med egen leder, mens 37 pct. gerne vil have en lederuddannelse. Mere kønsspecifikt vil kvinderne hellere sparre med egen leder, mens mændene hellere vil sparre med ledergruppen.

Balligsagers kandidatanalyse er udarbejdet i samarbejde med analysehuset Voxmeter, som har stillet en repræsentativ del af danskerne i den arbejdsdygtige alder (18-65 år) spørgsmål relateret til deres arbejdsliv og karriere. 1.500 respondenter har medvirket i undersøgelsen.

Læs mere i kandidatanalysen.

Mit DSL