Gå til sidens indhold

Opsigelse i sommerferien – hvad skal du gøre?

Hvis du bliver opsagt lige op til en ferie, har du særlige rettigheder i forhold til afholdelse af ferien. Men ferien kan også gøre det ekstra vanskeligt for dig, hvis du selv ønsker at sige din stilling op.

Selvom det er almindeligt kendt, at det er dårlig skik at opsige medarbejdere lige op til en ferie, sker det alligevel ikke sjældent, at en medarbejder må sige farvel til sit job lige før de planlagte tre ugers sommerferie. Og så ser turen til Syditalien pludselig ikke længere så tiltalende ud.

Og hvis det skulle ske, skal du huske, at med opsigelsen bortfalder aftalen med din arbejdsgiver om afholdelse af ferie.

"Det vil sige, at du er i din gode ret til at aflyse ferien, hvis du ikke længere ønsker at afholde den, når du er blevet opsagt," forklarer Anne Jakobsen, der er forhandlingskonsulent i DSL's sekretariat.

Hvis din arbejdsgiver alligevel ønsker, at du skal afholde din ferie i opsigelsesperioden, skal arbejdsgiveren varsle det én måned i forvejen, når der er tale om afholdelse af restferie. Hvis det gælder hovedferien, skal arbejdsgiveren varsle afholdelsen med tre måneder, og hovedferien skal derudover efterfølgende også kunne ligge inden for opsigelsesperioden.

"For ansatte med tre måneders opsigelse vil arbejdsgiveren dermed ikke kunne nå at varsle afholdelse af hovedferien," siger Anne Jakobsen.

Hvis du selv skal sige op

Det kan også være, at du selv for brug for at sige dit job op i løbet af sommerferien – men hvordan gør du det, hvis virksomheden holder ferielukket, eller din chef er på ferie?

"Kravene til en opsigelse er, at den skal foreligge på skrift, og at du skal kunne dokumentere, at din arbejdsgiver har modtaget din opsigelse. Derfor er det ikke nok at ringe til din chef i ferien og sige op – meddelelsen skal også komme skriftlig," fortæller Anne Jakobsen.

Det kan du fx gøre via sms, hvor du beder om at få et svar med bekræftelse på, at opsigelsen er modtaget, eller via mail, hvor du kan sætte indstillingerne, så du får en kvittering for afsendelse og læsning af mailen. Du kan naturligvis også sende opsigelsen som et anbefalet brev, hvor der skal kvitteres for modtagelse.

Hvis du bliver opsagt ...

... så send din opsigelse ind til DSL's sekretariat – vi tjekker årsagen til og vilkårene for opsigelsen, så du kan være sikker på, at det er forgået i overensstemmelse med gældende regler, den aftalte overenskomst og din kontrakt.

Mit DSL