Gå til sidens indhold

Lønnedgangen i staten bliver mindre

Grundet en datafejl hos Danmarks Statistik bliver lønnedgangen langt mindre end den varslede lønnedgang i staten på 0,25 pct.

I DSL’s nyhedsbrev den 8. januar kunne vi fortælle, at alle statsansatte den 1. februar ville blive sat ned i løn med 0,25 pct. Det var en følge af, at reguleringsordningen, der skal sikre en parallel lønudvikling på det private og det offentlige område, udmøntede negativt på grund af coronakrisen.

Danmarks Statistik har imidlertid fundet fejl i de data for lønudviklingen, som ligger til grund for beregningen af lønreguleringen. Denne fejl er nu rettet, og den korrekte regulering er fastlagt.

Den korrekte regulering betyder, at reguleringsordningen udmønter negativt med 0,74 pct., samtidig med, at der udmøntes en (ved OK18 aftalt) generel lønforbedring på 0,65 pct. De statsansattes løn nedreguleres derfor med 0,09 pct. den 1. februar 2021.

Vi forventer, at alle bagudlønnede vil få udbetalt den korrekt regulerede løn for februar. For forudlønnede vil reguleringen ske for marts med en efterregulering af februarlønnen, da denne på grund af fejlen ikke er blevet reguleret.

Vi vil opdatere løntabellerne her på hjemmesiden med den korrekte regulering, når vi får den gældende omregningsfaktor.

Mit DSL