Gå til sidens indhold

Kom godt på ferie

Det er vigtigt både for dig selv og arbejdspladsen, at du får en god ferie og kommer udhvilet og veloplagt tilbage. Her får du tips til, hvordan det lykkes.

Dansksommer21

Det er snart ferietid, og inden længe skal mange danskere afholde deres hovedferie, og uanset hvilket job du har, kan du sammen med dine kollegaer selv gøre noget for at planlægge og forberede ferien og jeres tilbagevenden til jobbet igen.


Følgende 5 tips fra arbejdsmiljøweb kan være værd at følge når du skal på ferie og tilbage igen:

  • Sig farvel og goddag: Ønsk hinanden god ferie, og byd hinanden velkommen, når ferien er slut. Spørg ind til kollegernes ferie, og del deres begejstring. Lav små ritualer, når I tager på ferie og kommer retur, fx feriebrød eller en lille hilsen på skrivebordet.
  • Overlevér opgaverne: Du skal aflevere opgaverne godt til kollegerne, før du går på ferie – og de skal overlevere godt til dig, når du kommer tilbage. Klarhed om opgaver og ansvar gør det lettere at holde fri.
  • Vis respekt for andres ferie: Ring eller mail kun i ferien, hvis det er virkelig nødvendigt. Hvis I kan forudse, at det kan blive nødvendigt, kan I på forhånd aftale, hvornår og hvordan det kan ske.
  • Giv folk tid til at lande: Overfald ikke kollegerne med nye opgaver den første dag, de er tilbage fra ferien. Det tager tid at lande og komme op i gear. Tilbyd din hjælp til at skabe overblik og komme i gang.
  • Husk, at alle har ret til ferie: Hvis du har arbejdet, mens kollegerne holdt ferie, har du måske oplevet et ekstra pres. Lad det ikke gå ud over dem, som kommer tilbage fra ferien. Alle har ret til ferie, og det bliver også din tur.

arbejdsmiljøweb.dk kan du finde flere råd til, hvordan I hjælper hinanden til at få en vellykket ferie.

Mit DSL