Gå til sidens indhold

Orlov fra studiet bød på masser af erfaring

Praktiktiden var så spændende for SLing-studerende Line Kragelund, at hun blev hængende på praktikstedet, efter praktikken var slut. Læs, hvordan det hænger sammen, i indlægget her.

Jeg har lige siden gymnasietiden været meget målrettet omkring valget af uddannelse. Jeg har ikke et sekund siden midten af 2. g været i tvivl om, at jeg en dag skulle blive skov- og landskabsingeniør, men modsat er jeg også eventyrlysten og ikke bange for at springe ud i tingene. Eventyrlysten overtog efter gymnasiet og førte mig på solotur til New Zealand. Efter endt rejse var det tid til drømmestudiet. Jeg søgte ind, blev optaget og følte mig fra dag ét hjemme på Skovskolen. Det var her blandt disse gode mennesker, at de næste par år skulle forløbe, og jeg glædede mig til det.

Det værste ved at være glad for noget og nyde hverdagen er, at tiden går stærkt. To år på skolen fløj afsted, og pludselig var praktikperioden en realitet. Eventyrlysten havde igen haft en finger med i spillet, da ansøgningen til praktikpladsen i Nationalpark Thy blev sendt afsted.

”Nationalpark Thys særlige natur er en ressource – en evig kilde, som man nok må nyde dråberne af, men ikke udtørre!” Citatet stod øverst i praktikopslaget, og jeg var solgt. Jeg flyttede til Thy i sensommeren 2018, klar til at opdage og udforske nationalparken. Med en stejl læringskurve, fantastiske kolleger og skøn natur var praktiktiden gået, før jeg havde set mig om. Men eventyreren i mig havde ikke fået nok.

Kort før sommerferien 2019 mødte jeg derfor en skillevej. Nationalparken stod i en situation, hvor de manglede lidt arbejdskraft grundet barsel og orlov hos nogle af mine kolleger. Jeg smed en joke på bordet en dag: ”Jeg kan bare tage orlov fra studiet og blive et år mere.” 14 dage før studiestarten på mit sidste år som skov- og landskabsingeniørstuderende ringede jeg studievejledningen op på Skovskolen og spurgte om muligheden for orlov. Det var overraskende nemt. Så skulle jeg være den målrettede og pligtopfyldende og få gjort studiet færdig på normeret tid, eller skulle jeg udskyde et år og følge eventyrlysten til et år mere i Danmarks største vildmark?

Mon ikke I allerede har gættet, at jeg selvfølgelig blev i Thy – hvem kan takke nej til et års arbejde i disse fantastiske omgivelser, bolig på Lodbjerg fyr og et team af skønne kolleger og arbejdsomme frivillige? Jeg kunne ikke.

Et år er nu gået. Jeg har udarbejdet folderkort i Qgis, sendt naturgenopretningsprojekter i udbud, holdt møder med mange forskellige lodsejere og haft projektgennemgang med flere forskellige entreprenører, alt imens jeg har nydt den dejlige natur. Derudover har jeg haft fornøjelsen af at være koordinator for flere af vores fantastiske frivillige, en gruppe mennesker, som dagligt gør et ubeskrivelig stort stykke arbejde for nationalparken og dét altid med et smil på læben.

De seneste to år har været læringsrige, underholdende og har fyldt mig med faglig erfaring og et utal af dejlige minder. Nu skal den målrettede del af mig begynde på studiet igen. Det har været en pause fra undervisning, skolebøger og lektier, men ikke en pause fra fagligheden og ny læring. Nu venter en anderledes hver- dag med et nyt hold. Jeg ser frem til at blive en del af SLing21 og lære dem alle at kende. Jeg glæder mig til ny og spændende viden fra den kommende undervisning og er spændt på, hvad jeg kan bidrage med i forhold til den erfaring, jeg har tilegnet mig særligt det sidste års tid.

 

Mit DSL