Gå til sidens indhold

Kan coronakrisen flytte eller aflyse din sommerferie?

Hvordan er du stillet, hvis du vil flytte din ferie, fordi coronakrisen har sat en stopper for din planlagte rejse? Eller hvis din arbejdsgiver vil aflyse din ferie, fordi coronakrisen har sat virksomheden tilbage? Det kan du få svar på her.

Måske havde du netop i år fået lov at holde en ekstra lang sommerferie, fordi du havde købt drømmerejsen til New Zealand – men så kom coronakrisen, og alle planerne om rejsen gik i vasken.

Nu sidder du tilbage med fem planlagte ugers sommerferie og ingen andre steder at holde den end i din egen have. Det kan måske få nogle til at ønske at flytte den aftalte ferie til et andet tidspunkt – men det er desværre ingen selvfølge, at du kan det.

Din aftale med din arbejdsgiver om ferie gælder nemlig uanset, om du kan komme af sted på din planlagte ferie eller ej. Du kan dog prøve at indgå en aftale med din arbejdsgiver om at flytte hele eller dele af den planlagte ferie til et andet tidspunkt.

Coronatiden kan også betyde, at din arbejdsgiver vil bruge sommerferieperioden på at få virksomheden på ret køl igen ved at få gang i arbejdet og genvinde det tabte.

Det kan føre til, at din arbejdsgiver ønsker at flytte din ferie til et andet tidspunkt end det, I har aftalt – og det kan arbejdsgiveren have ret til, hvis der kan henvises til den særlige situation som force majeure.

Udover at det kan betyde, at en ferieaftale ikke længere er gældende, er der også risiko for, at din arbejdsgiver ligefrem kan kalde dig hjem fra ferie med begrundelse i, at det er nødvendigt for virksomheden. Der skal dog være særlige forhold, som gør sig gældende.

Hvis din arbejdsgiver aflyser den aftalte ferie eller kalder dig hjem, så du må afbestille en allerede købt ferierejse eller rykke din hjemrejse, skal din arbejdsgiver godtgøre dine udgifter hertil, og ferien skal du naturligvis kunne afholde på et andet tidspunkt.
Mit DSL