Gå til sidens indhold

Dimission på Skovskolen 2020: "Vær selv den forandring, du ønsker at se i verden"

​Med Ghandis berømte ord er i alt 93 færdiguddannede natur- og kulturformidlere, have- og parkingeniører og skov- og landskabsingeniører sendt ud i verden fra Skovskolen i Nødebo.

Intet var som det plejede – og så alligevel: Igen i år kunne Skovskolen i Nødebo, der hører under Københavns Universitet, sige stort tillykke til tre hold dimittender fra de videregående uddannelser til henholdvis natur- og kulturformidler, have- og parkingeniør og skov- og landskabsingeniør, skriver skolen.

Både studerende og ledelse var ifølge Skovskolen lykkelige for, at de seneste lempelser md hensyn til afstandskrav gjorde det muligt at holde en dimission. Og selv om det blev i flere omgange og uden pårørende, fik dimittenderne både taler og træer; helt som de plejer.

Det er fast tradition at give træer i dimissionsgave på de tre uddannelser: Natur- og kulturformidlerne fik hver et æbletræ, have- og parkingeniørerne en ægte kastanje og skov- og landskabsingeniørerne et egetræ.

Forstander Thomas Færgeman talte til alle tre dimissioner. Ud over Ghandicitatet om selv at være den forandring, man ønsker, kom et andet af Ghandis udsagn derfor naturligt på banen: at en smule praksis er mere værd end tonsvis af prædikener.

Alle tre uddannelser er af typen professionsbachelor. Det betyder, at uddannelsen inkluderer praktik, og Thomas Færgeman understregede ifølge Skovskolen vigtigheden af at kende til arbejdsgiverne og arbejdspladserne. 

Uddannelserne giver desuden kompetencer til at lede både projekter og mennesker. Begge dele er der brug for derude, sagde Thomas Færgeman og tilføjede, at ”I kan levere fra dag ét.”

HOPI 2020
HOPI-dimittenderne 2020
Dimission Naku 2020 01
NAKU-dimittenderne 2020
SLING 2020
SLing-dimittenderne 2020
Mit DSL