Gå til sidens indhold

17 millioner i tilskud til 22 sundhedsprojekter

Naturen er god for krop og sjæl. Det var flere undersøgelser efterhånden slået fast, og derfor har Friluftsrådet besluttet, at 17 miollioner fra Udlodningsmidlerne skal gå til sundhedsprojekter.

Mange undersøgelser peger på, at naturoplevelser er et effektivt middel til at øge fysisk, social og mental sundhed. Derfor har Friluftsrådet besluttet at give 17 millioner kroner i tilskud til 22 projekter under fokusområdet "Friluftsliv skaber sundhed” som afprøver, hvordan friluftsliv kan bruges i sundhedsindsatser for specifikke målgrupper. Det skriver organisationer i en pressemeddelelse.

Der er givet tilskud til både større udviklingsprojekter og til lokale initiativer. Sammenslutningen af Unge med Handicap har fået bevilliget 3 millioner kroner til projektet Outsider, der skal gøre det muligt for unge med handicap at deltage i natur- og friluftsaktiviteter.

Dansk Surf og Rafting Forbund har fået 2,3 millioner kroner til projektet ”Fri på vandet”, der bl.a. skal forankre surf og stand up paddle som sundhedsfremmende aktiviteter for personer med stress, angst og depression.

Blandt de lokale initiativer har Kirkens Korshær i Aarhus fået 62.600 kroner til at tage socialt udsatte grønlændere med på tur i båd og havkajakker.

"Der er et stort potentiale i at bruge friluftsliv i sundhedsindsatser, men det er endnu et meget nyt felt, som vi gerne vil være med til at udvikle og udbrede. Det er nogle meget spændende og nyskabende projekter, som på forskellig vis afprøver nye metoder til at fremme sundhed gennem friluftsliv. Vi glæder os meget til at følge projekterne," siger Jan Ejlsted, direktør for Friluftsrådet.

Friluftsrådet ønsker med uddelingen at knytte et stærkere bånd mellem friluftslivets organisationer og aktører på sundhedsområdet. Kravet til projekterne har derfor også været, at de bygger bro mellem civilsamfundsorganisationerne og aktører på sundhedsområdet.

Pengene stammer fra Udlodningsmidlerne, der udgør det overskud, som er i Danske Lotteri Spil A/S, og et fastsat udbytte fra Det Danske Klasselotteri A/S. Udlodningsmidler til Friluftsliv administreres af Friluftsrådet.

Fakta om sundhed og friluftsliv

  • 75 % af danskerne oplever, at friluftsliv øger deres livskvalitet.
  • 80 % af danskerne oplever, at friluftsliv har en positiv effekt på deres fysiske form og helbred.
  • 84 % af danskernee oplever at fril har positiv effekt på deres psykiske velvære og humør.

Kilde: Friluftsrådet/Danskernes Friluftsliv 2017

Mit DSL